Przykładowe menu weselne
Przykładowe menu weselne na rok 2017/2018 Restauracji Dworek Biesiadny
- Menu - 1
- Menu - 2
Menu - 1
W cenie menu:
- Apartament dla Pary Młodej gratis powyżej 50 os.
- Toast powitalny winem musującym
- Powitanie chlebem i solą
- Nieodpłatny parking dla gości
- Pokrowce na krzesła Pary Młodej
- Świeże storczyki na wszystkich stołach
- Nakrycie stołu obrusami, serwetki, świece
- Kawa i herbata w formie bufetu, bez ograniczeń
- Wynajem sali od 16.00 do 4.00
Zupa 1p/osobę - do wyboru jedna propozycja:
- rosół (z makaronem lub kluseczkami) i marchewką
- krem pieczarkowy
- krem pomidorowy
- krem brokułowy
Dania główne (2,5 porcji na osobę) do wyboru 4 propozycje:
- Potrawka z kurczaka
- Filet z kurczaka zapiekany z serem i pomidorami
- Filet z kurczaka faszerowany mozzarellą i bazylią
- Kotlet schabowy
- Kotlet de Volaille
- Kotlet po szwajcarsku
- Kąski indyka z żurawiną i serem
- Polędwiczki wieprzowe
- Roladka schabowa faszerowana pieczarkami
- Roladka schabowa duszona w winie
- Zraz wieprzowy
- Pieczeń z karkówki
Dodatki (do wyboru 4 propozycje):
- Pyzy
- Frytki
- Ziemniaki gotowane
- Ryż
- Ziemniaki pieczone
- Kluski półfrancuskie
Dodatki warzywne (do wyboru 4 propozycje):
- Zestaw surówek (marchewka, seler, biała kapusta)
- Bukiet warzyw gotowanych
- Kapusta zasmażana na ciepło
- Kapusta modra na ciepło
- Buraczki
- Mix sałat
Sosy (do wyboru 3 propozycje):
- Potrawkowy
- Pieczarkowy
- Pieczeniowy ciemny
- Śmietanowy
Deser (do wyboru jedna propozycja):
- Deser lodowo-owocowy
- Panna cotta z malinami
- Szarlotka z jabłkami i bitą śmietaną z sosem czekoladowym
Zimny bufet (3 porcje na osobę), do wyboru 6 propozycji:
- Dorsz w cytrynie
- Rolada z białej ryby
- Ryba po grecku
- Jajko w szynce
- Indyk przekładany boczkiem
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem i mozzarellą
- Sandacz w galarecie
- Pstrąg w galarecie
- Filer z kurczaka w galarecie
- Galantyna z kurczaka
- Schab faszerowany śliwkami lub morelą
- Terrina drobiowa z warzywami
Sałatki (do wyboru 2 propozycje):
- Sałatka grecka
- Sałatka pekińska z kurczakiem gyros
- Sałatka z selera naciowego
- Sałatka z kurczakiem i ananasem na słodko
- Mix sałat z sosem vinegrette i oliwkami
Standardowo serwowane: pieczywo mieszane, masło, dipy
Posiłek nocny (1 porcja na osobę), do wyboru 1 propozycja:
- Szaszłyk drobiowy
- Pieczone pałki z kurczaka
- Kiełbaski gotowane
- Strogonow z kluseczkami
Śniadanie (1 porcja na osobę):
- Barszcz czysty
- Żurek
Dodatkowo możliwość zamówienia:
- Udziec wieprzowy pieczony w całości, około 100 gr/os. oraz kapusta zasmażana.
- Przystawka 1 por./os.
- "Wiejski Stół" koszt do ustalenia w zależności od zamówionej ilości
Informacje dodatkowe:
- Możliwość dostarczenia własnego alkoholu - do indywidualnego ustalenia
- Brak możliwości dostarczenia własnych napojów bezalkoholowych.
- Przy podpisaniu umowy wymagana wpłata zadatku w wysokości 15% szacowanej kwoty całkowitej
- W obiekcie dysponujemy 10 pokojami, maksymalnie 45 miejsc noclegowych
- Doba hotelowa od 16:00 do 12:00
- Możliwość zorganizowania śniadania weselnego w formie stołu szwedzkiego do godziny 11:00
- Możliwość zorganizowania poprawin w formie lunchu lub grilla.
- Możliwość dodatkowej dekoracji kwiatowej (kolorystyka i rodzaj kwiatów do wyboru)
- Możliwość zamówienia dodatkowego ciasta.
- Możliwość zamówienia fontanny.
- Możliwość zamówienia owoców.
- Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w Ogrodzie Dworku Biesiadnego.
Dostępne sale w obiekcie:
- Sala Główna Dworku Biesiadnego - 120 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet, przy ustawieniu stołów okrągłych 94 osoby
- Stajenka Dworku Biesiadnego - 40 miejsc bez parkietu
- Sala Namiotowa Dworku Biesiadnego - 40 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet lub 60 miejsc bez miejsca do zabawy tanecznej
Menu - 2
W cenie menu:
- Apartament dla Pary Młodej gratis powyżej 50 os.
- Toast powitalny winem musującym
- Powitanie chlebem i solą
- Kompozycja owocowa
- Nieodpłatny parking dla gości
- Pokrowce na krzesła Pary Młodej
- Kompozycja kwiatowa na stole Pary Młodej (kolorystyka i rodzaj do wyboru)
- Storczyki na pozostałych stołach gości
- Nakrycie stołu obrusami, serwetki, świece
- Kawa i herbata w formie bufetu, bez ograniczeń
- Wynajem sali od 16.00 do 4.00
Zupa 1p/osobę - do wyboru jedna propozycja:
- rosół (z makaronem lub kluseczkami) i marchewką
- krem szparagowy
- krem z leśnych grzybów
- krem pomidorowy z pesto bazyliowym
- kremowa zupa o smaku sera camembert z grzanką czosnkową
Dania główne (3 porcje na osobę) do wyboru 4 propozycje:
- Potrawka z kurczaka
- Filet z kurczaka zapiekany z serem i pomidorami
- Filet z kurczaka faszerowany mozzarellą i bazylią
- Kotlet schabowy
- Kotlet de Volaille
- Kotlet po szwajcarsku
- Kąski indyka z żurawiną i serem
- Polędwiczki wieprzowe
- Roladka schabowa faszerowana pieczarkami
- Roladka schabowa duszona w winie
- Zraz wieprzowy
- Pieczeń z karkówki
- Cordon Blue
Dodatki (do wyboru 4 propozycje):
- Pyzy
- Frytki
- Ziemniaki gotowane
- Ryż
- Ziemniaki pieczone
- Kluski półfrancuskie
Dodatki warzywne (do wyboru 4 propozycje):
- Zestaw surówek (marchewka, seler, biała kapusta)
- Bukiet warzyw gotowanych
- Kapusta zasmażana na ciepło
- Kapusta modra na ciepło
- Buraczki
- Mix sałat
Sosy (do wyboru 3 propozycje):
- Potrawkowy
- Kurkowy
- Pieczarkowy
- Pieczeniowy ciemny
- Ziołowy
- Śmietanowy
Deser (do wyboru jedna propozycja):
- Deser lodowo-owocowy
- Panna cotta z malinami
- Szarlotka z jabłkami i bitą śmietaną z sosem czekoladowym
- Sernik z musem wiśniowym
Zimny bufet (4 porcje na osobę), do wyboru 6 propozycji:
- Dorsz w cytrynie
- Rolada z białej ryby
- Łosoś gotowany
- Ryba po grecku
- Jajko w szynce
- Szparagi w szynce
- Indyk przekładany boczkiem
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem i mozzarellą
- Sandacz w galarecie
- Pstrąg w galarecie
- Filer z kurczaka w galarecie
- Galantyna z kurczaka
- Schab faszerowany śliwkami lub morelą
- Terrina drobiowa z warzywami
Sałatki (do wyboru 2 propozycje):
- Sałatka grecka
- Sałatka pekińska z kurczakiem gyros
- Sałatka z selera naciowego
- Sałatka z kurczakiem i ananasem na słodko
- Mix sałat z sosem vinegrette i oliwkami
Standardowo serwowane: pieczywo mieszane, masło, dipy
Posiłek nocny (1,5 porcji na osobę), do wyboru 2 propozycje:
- Golonka gotowana z kapustą zasmażaną
- Szaszłyk drobiowy
- Pieczone pałki z kurczaka
- Kiełbaski gotowane
- Strogonow z kluseczkami
Śniadanie (1 porcja na osobę):
- Barszcz czysty
- Żurek
Dodatkowo możliwość zamówienia:
- Udziec wieprzowy pieczony w całości, około 100 gr/os. oraz kapusta zasmażana.
- Przystawka 1 por./os. w cenie od.
- "Wiejski Stół" koszt do ustalenia w zależności od zamówionej ilości
Informacje dodatkowe:
- Możliwość dostarczenia własnego alkoholu - do indywidualnego ustalenia
- Brak możliwości dostarczenia własnych napojów bezalkoholowych bez dodatkowej opłaty
- Przy podpisaniu umowy wymagana wpłata zadatku w wysokości 15% szacowanej kwoty całkowitej
- W obiekcie dysponujemy 10 pokojami, maksymalnie 45 miejsc noclegowych
- Doba hotelowa od 16:00 do 12:00
- Możliwość zorganizowania poprawin w formie lunchu lub grilla.
- Możliwość dodatkowej dekoracji kwiatowej (kolorystyka i rodzaj kwiatów do wyboru)
- Możliwość zamówienia dodatkowego ciasta.
- Możliwość zamówienia tortu weselnego, cena zależy od wagi.
- Możliwość zamówienia fontanny czekolady.
- Możliwość zamówienia owoców.
- Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w Ogrodzie Dworku Biesiadnego.
Dostępne sale w obiekcie:
- Sala Główna Dworku Biesiadnego - 120 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet, przy ustawieniu stołów okrągłych 94 osoby
- Stajenka Dworku Biesiadnego - 40 miejsc bez parkietu
- Sala Namiotowa Dworku Biesiadnego - 40 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet lub 60 miejsc bez miejsca do zabawy tanecznej
next
prev