Przykładowe menu weselne

Przykładowe menu weselne na rok 2017/2018 Restauracji Dworek Biesiadny

  1. Menu - 1
  2. Menu - 2

Menu w cenie 165zł / 1 os.

W cenie menu:

  • Apartament dla Pary Młodej gratis powyżej 50 os.
  • Toast powitalny winem musującym
  • Powitanie chlebem i solą
  • Nieodpłatny parking dla gości
  • Pokrowce na krzesła Pary Młodej
  • Świeże storczyki na wszystkich stołach
  • Nakrycie stołu obrusami, serwetki, świece
  • Kawa i herbata w formie bufetu, bez ograniczeń
  • Wynajem sali od 16.00 do 4.00

Zupa 1p/osobę - do wyboru jedna propozycja:

  • rosół (z makaronem lub kluseczkami) i marchewką
  • krem pieczarkowy
  • krem pomidorowy
  • krem brokułowy

Dania główne (2,5 porcji na osobę) do wyboru 4 propozycje:

  • Potrawka z kurczaka
  • Filet z kurczaka zapiekany z serem i pomidorami
  • Filet z kurczaka faszerowany mozzarellą i bazylią
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Kąski indyka z żurawiną i serem
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Roladka schabowa faszerowana pieczarkami
  • Roladka schabowa duszona w winie
  • Zraz wieprzowy
  • Pieczeń z karkówki

Dodatki (do wyboru 4 propozycje):

  • Pyzy
  • Frytki
  • Ziemniaki gotowane
  • Ryż
  • Ziemniaki pieczone
  • Kluski półfrancuskie

Dodatki warzywne (do wyboru 4 propozycje):

  • Zestaw surówek (marchewka, seler, biała kapusta)
  • Bukiet warzyw gotowanych 
  • Kapusta zasmażana na ciepło 
  • Kapusta modra na ciepło
  • Buraczki
  • Mix sałat

Sosy (do wyboru 3 propozycje):

  • Potrawkowy
  • Pieczarkowy
  • Pieczeniowy ciemny
  • Śmietanowy

Deser (do wyboru jedna propozycja):

  • Deser lodowo-owocowy
  • Panna cotta z malinami
  • Szarlotka z jabłkami i bitą śmietaną z sosem czekoladowym

Zimny bufet (3 porcje na osobę), do wyboru 6 propozycji:

  • Dorsz w cytrynie
  • Rolada z białej ryby
  • Ryba po grecku
  • Jajko w szynce
  • Indyk przekładany boczkiem
  • Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem i mozzarellą
  • Sandacz w galarecie
  • Pstrąg w galarecie
  • Filer z kurczaka w galarecie
  • Galantyna z kurczaka
  • Schab faszerowany śliwkami lub morelą
  • Terrina drobiowa z warzywami

Sałatki (do wyboru 2 propozycje):

  • Sałatka grecka
  • Sałatka pekińska z kurczakiem gyros
  • Sałatka z selera naciowego
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem na słodko
  • Mix sałat z sosem vinegrette i oliwkami

Standardowo serwowane: pieczywo mieszane, masło, dipy

Posiłek nocny (1 porcja na osobę), do wyboru 1 propozycja:

  • Szaszłyk drobiowy
  • Pieczone pałki z kurczaka
  • Kiełbaski gotowane
  • Strogonow z kluseczkami

Śniadanie (1 porcja na osobę):

  • Barszcz czysty
  • Żurek

Dodatkowo możliwość zamówienia:

  • Udziec wieprzowy pieczony w całości, około 100 gr/os. oraz kapusta zasmażana - 20,00 zł/os.
  • Przystawka 1 por./os. w cenie od 13,00 zł/os.
  • "Wiejski Stół" koszt do ustalenia w zależności od zamówionej ilości

 Informacje dodatkowe:

  • Możliwość dostarczenia własnego alkoholu - do indywidualnego ustalenia
  • Brak możliwości dostarczenia własnych napojów bezalkoholowych.
  • Koszt pakietu napojów bezalkoholowych (sok i woda) - bez ograniczeń, 12,00zł /os.
  • Przy podpisaniu umowy wymagana wpłata zadatku w wysokości 15% szacowanej kwoty całkowitej
  • Dopłata za każdą rozpoczętą godzinę po ustalonej godzinie zakończenia w wysokości 300,00 zł 
  • Koszt pokrowca z wstążką na krzesło 8,00 zł/szt.
  • W obiekcie dysponujemy 10 pokojami, maksymalnie 45 miejsc noclegowych
  • Koszt noclegu 50,00 zł/os. - minimum 20 osób, 60,00 zł/os. - poniżej 20 nocujących osób
  • Śniadanie 25,00 zł/os. w formie bufetu
  • Doba hotelowa od 16:00 do 12:00
  • Możliwość zorganizowania śniadania weselnego w formie stołu szwedzkiego do godziny 11:00
  • Możliwość zorganizowania poprawin w formie lunchu lub grilla w cenie od 45,00 zł/os.
  • Możliwość dodatkowej dekoracji kwiatowej w cenie 8,00 zł/os. (kolorystyka i rodzaj kwiatów do wyboru)
  • Podane ceny są cenami brutto
  • Przy weselach poniżej 60 osób z wybranym menu w cenie 165,00 zł/os. dodatkowa opłata 15,00 zł/os. za obsługę kelnerską
  • Opłata za dostarczone własne ciasto 4,00 zł/os.
  • Możliwość zamówienia dodatkowego ciasta 15,00 zł/os.
  • Możliwość wniesienia własnego tortu weselnego 3,00zł/os.
  • Możliwość zamówienia fontanny czekolady w cenie 350,00 zł
  • Możliwość zamówienia owoców od 5,00 zł/os.
  • Dzieci w wieku od 4 do 8 lat -50% od ceny podstawowej.
  • Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w Ogrodzie Dworku Biesiadnego w cenie od 600,00 zł

 Dostępne sale w obiekcie:

  • Sala Główna Dworku Biesiadnego - 120 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet, przy ustawieniu stołów okrągłych 94 osoby
  • Stajenka Dworku Biesiadnego - 40 miejsc bez parkietu
  • Sala Namiotowa Dworku Biesiadnego - 40 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet lub 60 miejsc bez miejsca do zabawy tanecznej

Menu w cenie 185zł / 1 os.

W cenie menu:

  • Apartament dla Pary Młodej gratis powyżej 50 os.
  • Toast powitalny winem musującym
  • Powitanie chlebem i solą
  • Kompozycja owocowa
  • Nieodpłatny parking dla gości
  • Pokrowce na krzesła Pary Młodej
  • Kompozycja kwiatowa na stole Pary Młodej (kolorystyka i rodzaj do wyboru)
  • Storczyki na pozostałych stołach gości
  • Nakrycie stołu obrusami, serwetki, świece
  • Kawa i herbata w formie bufetu, bez ograniczeń
  • Wynajem sali od 16.00 do 4.00

Zupa 1p/osobę - do wyboru jedna propozycja:

  • rosół (z makaronem lub kluseczkami) i marchewką
  • krem szparagowy
  • krem z leśnych grzybów
  • krem pomidorowy z pesto bazyliowym
  • kremowa zupa o smaku sera camembert z grzanką czosnkową

Dania główne (3 porcje na osobę) do wyboru 4 propozycje:

  • Potrawka z kurczaka
  • Filet z kurczaka zapiekany z serem i pomidorami
  • Filet z kurczaka faszerowany mozzarellą i bazylią
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Kąski indyka z żurawiną i serem
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Roladka schabowa faszerowana pieczarkami
  • Roladka schabowa duszona w winie
  • Zraz wieprzowy
  • Pieczeń z karkówki
  • Cordon Blue

Dodatki (do wyboru 4 propozycje):

  • Pyzy
  • Frytki
  • Ziemniaki gotowane
  • Ryż
  • Ziemniaki pieczone
  • Kluski półfrancuskie

Dodatki warzywne (do wyboru 4 propozycje):

  • Zestaw surówek (marchewka, seler, biała kapusta)
  • Bukiet warzyw gotowanych 
  • Kapusta zasmażana na ciepło 
  • Kapusta modra na ciepło
  • Buraczki
  • Mix sałat

Sosy (do wyboru 3 propozycje):

  • Potrawkowy
  • Kurkowy
  • Pieczarkowy
  • Pieczeniowy ciemny
  • Ziołowy
  • Śmietanowy

Deser (do wyboru jedna propozycja):

  • Deser lodowo-owocowy
  • Panna cotta z malinami
  • Szarlotka z jabłkami i bitą śmietaną z sosem czekoladowym
  • Sernik z musem wiśniowym

Zimny bufet (4 porcje na osobę), do wyboru 6 propozycji:

  • Dorsz w cytrynie
  • Rolada z białej ryby
  • Łosoś gotowany
  • Ryba po grecku
  • Jajko w szynce
  • Szparagi w szynce
  • Indyk przekładany boczkiem
  • Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem i mozzarellą
  • Sandacz w galarecie
  • Pstrąg w galarecie
  • Filer z kurczaka w galarecie
  • Galantyna z kurczaka
  • Schab faszerowany śliwkami lub morelą
  • Terrina drobiowa z warzywami

Sałatki (do wyboru 2 propozycje):

  • Sałatka grecka
  • Sałatka pekińska z kurczakiem gyros
  • Sałatka z selera naciowego
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem na słodko
  • Mix sałat z sosem vinegrette i oliwkami

Standardowo serwowane: pieczywo mieszane, masło, dipy

Posiłek nocny (1,5 porcji na osobę), do wyboru 2 propozycje:

  • Golonka gotowana z kapustą zasmażaną
  • Szaszłyk drobiowy
  • Pieczone pałki z kurczaka
  • Kiełbaski gotowane
  • Strogonow z kluseczkami

Śniadanie (1 porcja na osobę):

  • Barszcz czysty
  • Żurek

Dodatkowo możliwość zamówienia:

  • Udziec wieprzowy pieczony w całości, około 100 gr/os. oraz kapusta zasmażana - 20,00 zł/os.
  • Przystawka 1 por./os. w cenie od 13,00 zł/os.
  • "Wiejski Stół" koszt do ustalenia w zależności od zamówionej ilości

 Informacje dodatkowe:

  • Możliwość dostarczenia własnego alkoholu - do indywidualnego ustalenia
  • Brak możliwości dostarczenia własnych napojów bezalkoholowych bez dodatkowej opłaty
  • Koszt pakietu napojów bezalkoholowych (sok i woda) - bez ograniczeń, 12,00zł /os.
  • Przy podpisaniu umowy wymagana wpłata zadatku w wysokości 15% szacowanej kwoty całkowitej
  • Dopłata za każdą rozpoczętą godzinę po ustalonej godzinie zakończenia w wysokości 300,00 zł 
  • Koszt pokrowca z wstążką na krzesło 8,00 zł/szt.
  • W obiekcie dysponujemy 10 pokojami, maksymalnie 45 miejsc noclegowych
  • Koszt noclegu 50,00 zł/os. - minimum 20 osób, 60,00 zł/os. - poniżej 20 nocujących osób
  • Śniadanie 25,00 zł/os. w formie bufetu
  • Doba hotelowa od 16:00 do 12:00
  • Możliwość zorganizowania poprawin w formie lunchu lub grilla w cenie od 45,00 zł/os.
  • Możliwość dodatkowej dekoracji kwiatowej w cenie 8,00 zł/os. (kolorystyka i rodzaj kwiatów do wyboru)
  • Podane ceny są cenami brutto
  • Przy weselach poniżej 50 osób z wybranym menu w cenie 185,00 zł/os. dodatkowa opłata 15,00 zł/os. za obsługę kelnerską
  • Opłata za dostarczone własne ciasto 4,00 zł/os.
  • Możliwość zamówienia dodatkowego ciasta 15,00 zł/os.
  • Możliwość wniesienia własnego tortu weselnego 3,00 zł/os.
  • Możliwość zamówienia tortu weselnego, cena zależy od wagi
  • Możliwość zamówienia fontanny czekolady w cenie 350,00 zł
  • Możliwość zamówienia owoców od 5,00 zł/os.
  • Dzieci w wieku od 4 do 8 lat -50% od ceny podstawowej.
  • Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w Ogrodzie Dworku Biesiadnego w cenie od 600,00 zł
  • Koszt zakupu wina o pojemności 0,7l - 35,00 zł
  • Koszt zakupu wódki o pojemności 0,5l - od 45,00 zł 

 Dostępne sale w obiekcie:

  • Sala Główna Dworku Biesiadnego - 120 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet, przy ustawieniu stołów okrągłych 94 osoby
  • Stajenka Dworku Biesiadnego - 40 miejsc bez parkietu
  • Sala Namiotowa Dworku Biesiadnego - 40 miejsc z zachowaniem miejsca na parkiet lub 60 miejsc bez miejsca do zabawy tanecznej
next
prev
Facebook Twitter Google+ Pinterest